Blodtype- lektinforbindelsen

Alle levende organismer produserer ulike typer sukkerstoffer/glykaner på celleoverflatene sine. Blant de titusener av ulike sukkerkomplekser som produseres av våre celler daglig, finner vi blodtypeantigenene, de som bestemmer vår ABO- blodtype. På lik linje med andre glykaner så stikker blodtypeantigenene våre opp fra celleveggen, ikke bare på blodcellene våre, men også i hele mage-tarmkanalen , på eggestokkene, skjoldbruskkjertelen, bukspyttkjertelen, i hjerteposen og slimhinnene. Disse blodtype- antigenene er bevegelige og vil derfor lett kunne hekte seg fast med proteiner de kommer i kontakt med.

Blodtypeantigenene har en viktig funksjon i å beskytte slimhinnene våre, som i motsetning til huden er veldig sårbart for skade. Tenk deg slimhinnene og dets sukkerstoffer som en slags teip. Dersom bakterier fester seg til slimhinnen fremfor den ordinære celleveggen under, vil bakteriene skilles ut av kroppen når slimhinnen støtes fra det underliggende vevet. Det viser seg at mange lektiner som brukes av ulike bakterier og virus faktisk er blodtypespesifikke. Dette er en av årsakene til at noen blodtyper blir hardere rammet av visse typer virus og bakterier, mens andre slipper billigere unna.

LEKTINER I PLANTER

I motsetning til mikrober som bruker sine lektiner som et direkte våpen, bruker planter sine lektiner som et slags minefelt som beskytter planten mot å bli spist opp av sopp og insekter. Lektiner utgjør en viktig del av planters immunforsvar, på lik linje som antistoffer utgjør en viktig del av menneskers og dyrs immunforsvar.

LEKTINER I MAT

Når vi mennesker får i oss lektiner via mat vil disse skape problemer når de kommer i kontakt med feil blodtype. Ettersom de ulike blodtypene bestemmes av ulike sukkerstoffer, vil ikke samme lektiner være like skadelig for alle. Lektiner ser forskjellig ut i form og fasong og vil derfor ramme blodtypene ulikt. De er veldig spesifikke for sitt sukkerstoff og må passe som nøkkel i en lås for å klare å gjøre skade. Lektiner kan forårsake mye ugang når de konsumeres daglig over tid. De kan forårsake inflammasjon i mage-tarm kanalen, IBS, lekk-tarm, etterlikne hormoner, blokkere hormoner og deres reseptorer, forårsake organvekst (grunnet økt polyamin produksjon), insulinresistens, muskel-leddplager, sirkulasjonproblemer, filtreringsproblemer i nyrene, psykiske lidelser, samt aktivere autoantistoffer som kan trigge ulike former for autoimmune sykdommer! SWAMI vil automatisk fjerne de lektinene som er skadelig for deg basert på din blodtype og helsetilstand, slik at kroppen lettere får igangsatt en helbredelsesprosess som vil kunne resultere i forbedret helse og mer energi.

Legg igjen en kommentar