SWAMI – FORDI DU ER UNIK!

Blodtypen din er nøkkelen til hvordan du bør spise, men også hvordan du bør leve.

SWAMI

SWAMI står for ‘Serotyping with Advanced Modifying Inventories’ og er et persontilpasset kostholdsprogram som ikke bare baserer seg på din blodtype, men også på din genetiske sammensetning og epigenetiske programmering allerede før du ble født! Det viser seg nemlig at du arver ikke bare gener fra dine foreldre, men også en måte disse genene oppfører seg på. Mye av denne programmeringen skjer allerede i fosterlivet, og danner grunnlaget for resten av ditt liv. Hvordan dine gener ble «opplært» i din mors mage er med på å bestemme din helse- og sykdomsrisiko resten av livet. Men de gode nyhetene er at du fortsatt kan påvirke aktiviteten til disse genene med riktig kosthold og kosttilskudd for akkurat deg. Du kan skru ned aktiviteten på dine sykdomsgener, slik at du kan oppnå bedre helse og livskvalitet.

SWAMI er et dataprogram som skreddersyr en 35-50 siders kostholdsrapport for deg ved å bruke 12 600 000 individuelle beregninger bestemt gjennom blodprøver, fingerprintanalyse, samt en rekke biometriske målinger.

Din SWAMI rapport beskriver mat som fungerer som medisin (meget gunstig), mat som ikke gjør skade (mat tillatt), og mat som fungerer som giftstoffer i kroppen, og bidrar til helseproblemer (bør unngås).

Den gir deg også tilgang til en unik kokeboksprogramvare med oppskrifter som synergiserer med din skreddersydde kostholdsplan.
Videre får du din personlige SWAMI app, som gjør det enkelt til enhver tid å handle inn mat riktig for deg!

SWAMI OG MEDISINER
Bruker du faste medisiner? SWAMI vet nøyaktig hvilke medisiner som har interaksjon med hvilke urter, vitaminer og mineraler. Og ditt SWAMI program vil alltid være lagt opp til at du skal ha best mulig effekt, samt minst mulig bivirkninger av medisinene du bruker.

SWAMI er det eneste utprøvde individtilpassede kostholdsprogrammet på markedet som kombinerer vitenskap med teknologi. Programmet har vunnet publikumsprisen i England for beste alternative persontilpassede kostholdsprogram og benyttes i dag av leger, naturopater og ernæringsterapeuter i mange land.

Det gleder meg å få være representant for både blodtypedietten og SWAMI i Norge. Jeg tilbyr SWAMI analyse, samt kostholdsveiledning basert på din blodtype og sykehistorie i klinikk, eller via videomøte. En SWAMI konsultasjon er spesielt godt egnet for deg som har ulike diagnoser, eller som bruker medisiner, men også for deg som har prøvd alt av dietter og aldri kommer i mål. Om du ikke bruker medisiner vil du ha god effekt av persontilpasset kostholdsveiledning også uten SWAMI.

Er du usikker på hvilke av konsultasjonene som er best for deg? Ikke nøl med å ta kontakt!

*18 års grense for SWAMI konsultasjon

Ta kontakt for en uforpliktende samtale

Finn ut av din genotype og SWAMI skreddersyr en kostholdsplan helt unikt for deg!

Persontilpasset kosthold

Mye har skjedd de siste tyve årene innen genforskning, og forskning på menneskets mikrobiom. Vi vet i dag at våre tarmbakterier spiller en stor rolle i hvordan vi fordøyer mat, hvor lett vi legger på oss og hvordan vi føler oss. Den utgjør en viktig del av vårt immunforsvar og vår beskyttelse mot sykdom. Maten vi spiser har en stor innvirkning på sammensetningen av vår tarmflora.

Men forskning har også avdekket blodtypens rolle i å forme disse populasjonene. Din blodtype bestemmer blant annet hvilke bakteriestammer som klarer å kolonisere seg i tarmen, og utgjør en viktig næringskilde for disse tarmbakteriene. Blodtypeantigenene finnes ikke bare på våre blodceller slik først antatt. De er distribuert på flere av kroppens celleoverflater, hvorav mesteparten er lokalisert i mage-tarmkanalen.

«Blodtypen din er nøkkelen til hvordan du bør spise, men også hvordan du bør leve». Å påstå at blodtypen utgjør en viktig faktor i hvordan du fordøyer maten du spiser, din reaksjon på stress, samt din risiko for å utvikle ulike sykdommer, har vært en provoserende uttalelse som har fått validitet i forbindelse med forskningen rundt epigenetikk og menneskets mikrobiom de siste tiårene.

Da D’Adamo skrev «Eat right 4 your type» i 1996 visste man ingenting om epigenetikk og hvilken betydning miljøet vi lever i har på genene våre. Basert på denne nye forskningen tok Peter D’Adamo persontilpasset kosthold til et helt nytt nivå. Resultatet ble SWAMI!