De ulike typene magnesium- hvilken bør du velge?

ER ALLE MAGNESIUM LIKE??

Svarer er NEI!⬇️

Magnesium spiller en rolle i over 800 reaksjoner i kroppen!! Det er derfor viktig å velge riktig kelat- binding for at magnesiumet skal kunne utøve sin funksjon der det trengs mest!

De vanligste formene for magnesium : ⬇️

Magnesium oksid: 👉🏻Den minst absorberende formen for magnesium, ofte brukt i billigere produkter. Den er imidlertid et effektivt avføringsmiddel, den absorberes ikke i tykktarmen men kan trekke ut vann. Flott for forberedelse av koloskopi.

Magnesiumsitrat: 👉🏻Har en mildere vann-tiltrekkende effekt, og setter i gang tarmbevegelsen mindre intens enn oksid. Flott ved kronisk forstoppelse.

Magesium glycinate: Glycin er en ikke-essensiell aminosyre som også betraktes som en nevrotransmitter i seg selv, den fremmer avslapning og jobber synergisk med magnesium for å fremme en god natt søvn.

Magnesium malat: 👉🏻 Malat er involvert i cellulær energiproduksjon, og gir til slutt ATP. Flott for de som sliter med kronisk tretthet og vonde muskler, hjelper med å gjenopprette muskelfunksjon.

Magnesium Threonate: 👉🏻Den eneste formen for magnesium som klarer trenge gjennom blod-hjerne barrieren. Den har vist å forbedre kort- og

langtidshukommelsen, fremme sammenkobling mellom nerver samt roe nervesystemet.

Magnesium Taurat: 👉🏻Taurat er den bundne formen av aminosyren taurin. Kardiovaskulær forskning utført på Magnesium Taurate viser at den bidrar til å støtte et sunt blodtrykk ved å redusere motstanden mot blodstrøm i åreveggene. En to-ukers studie viste også at den kunne redusere stive arterier.

Magnesiumtilskudd tas best opp om kvelden!

Legg igjen en kommentar